Studio voor creatieve 'engagement'

Restaurant Floreyn

Restaurant Floreyn valt door zijn ligging in de Amsterdamse horeca-hotspot De Pijp niet op, maar doet dat wél door zijn gasten een buitengewone ervaring te bieden: oud-Hollandse cuisine in een modern jasje.

Restaurant Floreyn interieur

Samen met de architecten van Studiospacious is TMRW op zoek gegaan naar de essentie van dineren in een luxe omgeving. Een omgeving die de rijke historische context van het menu zou versterken.

Restaurant Floreyn interieur. NAP

De hoogstaande gerechten die bij Floreyn worden geserveerd werden vertaald in een merk- en interieurontwerpconcept. Hier en daar gelardeerd met wat tongue-in-cheek clichés. Een kunstwerk van 'verzopen' fietsen aan de muur, gouden NAP (Nieuw Amsterdams Peil) indicatoren en het Delfts blauwe betegelde logo achter de bar weerspiegelen de Nederlandse culturele gewoonte van zelfspot. Een groot deel van het oude interieur werd opnieuw gebruikt. Nieuwe bekleding op de bestaande banken geven een 'polder'-uitstraling. Een uitstraling waarnaar wordt verwezen in het vilten plafond. De geverfde tafelbladen referen aan het logo.

Restaurant Floreyn tafel

De glazen potten gevuld met groenten staan symbool voor de wetenschappelijke en experimentele benadering van chef-kok Jasper. Zijn focus en passie voor het werken met ingrediënten zijn te mooi om in een keuken verborgen te blijven. Daarom, plaatsten wij hem prominent op de openingspagina van de Restaurant Floreyn-website.

Restaurant Floreyn bar

#interieur #restaurant #upcycling #artwork #branding #design #concept #spatialdesign @StudioSpacious

Share / twitter/ facebook/ copy link