Restaurant Floreyn

Restaurant Floreyn valt door zijn ligging in de Amsterdamse horeca-hotspot De Pijp niet op, maar doet dat wél door zijn gasten een buitengewone ervaring te bieden: oud-Hollandse cuisine in een modern jasje.

Samen met de architecten van Studiospacious is TMRW op zoek gegaan naar de essentie van dineren in een luxe omgeving. Een omgeving die de rijke historische context van het menu zou versterken.

De hoogstaande gerechten die bij Floreyn worden geserveerd werden vertaald in een merk- en interieurontwerpconcept. Hier en daar gelardeerd met wat tongue-in-cheek clichés. Een kunstwerk van 'verzopen' fietsen aan de muur, gouden NAP (Nieuw Amsterdams Peil) indicatoren en het Delfts blauwe betegelde logo achter de bar weerspiegelen de Nederlandse culturele gewoonte van zelfspot. Een groot deel van het oude interieur werd opnieuw gebruikt. Nieuwe bekleding op de bestaande banken geven een 'polder'-uitstraling. Een uitstraling waarnaar wordt verwezen in het vilten plafond. De geverfde tafelbladen referen aan het logo.

De glazen potten gevuld met groenten staan symbool voor de wetenschappelijke en experimentele benadering van chef-kok Jasper. Zijn focus en passie voor het werken met ingrediënten zijn te mooi om in een keuken verborgen te blijven. Daarom, plaatsten wij hem prominent op de openingspagina van de Restaurant Floreyn-website.

PRODUCT Artwork + Branding + Concept
ACCOUNT Restaurant Floreyn
SAMENWERKING Studio Spacious

Share / twitter/ facebook/ copy link